Voorraad boom, dollar somberheid: 5 Dingen om naar te kijken in Bitcoin deze week

Kategorien: Bitcoin

Bitcoin houdt meer dan $16.000 vast temidden van gemengde gevoelens over de kans dat deze stierengevecht aller tijden opduikt.

Bitcoin (BTC) begint een nieuwe week met aandelen die stijgen en de Amerikaanse dollar daalt – dit alles terwijl de handel weer boven de $16.000 uitkomt. Wat is het volgende voor de prijsactie?

Cointelegraph kijkt naar de factoren die vorm zouden kunnen geven aan hoe Bitcoin zich de komende dagen beweegt.
Voorraden in de buurt van de hoogtepunten van alle tijden terwijl de USD daalt

De macro-omgeving van deze week voelt iets anders aan dan de vorige – de voorraden nemen toe, gestimuleerd door een grote Aziatische handelsovereenkomst, terwijl de Amerikaanse dollar terrein verliest.

Volgens de laatste gegevens over 16 november is de Amerikaanse dollarkoersindex (DXY) in de afgelopen week gedaald tot 92,58 van de hoge cijfers van 93,2 na de verkiezingen. Traditioneel beweegt Bitcoin omgekeerd met DXY, en ondanks dat deze relatie de laatste tijd minder uitgesproken is, kunnen zware bewegingen in beide richtingen nog steeds een impact hebben op BTC/USD.

U.S. dollar valuta-index 10-dagen grafiek.

De Aziatische voorraden leidden ondertussen de weg op maandag, met 15 landen die het langverwachte Regionale Uitgebreide Economische Partnerschap (RCEP) ondertekenden, dat is ingesteld om de handelstarieven met maximaal 92% tussen hen te verminderen.

De stemming liep over naar de Europese en Amerikaanse toekomst, met markten die nu op schema liggen om over de hele linie recordhoogtes te raken. De situatie is merkwaardig genoeg bekend – na de crash en de daaropvolgende opleving eerder dit jaar zijn de markten weer op dreef, ondanks de strengere strop van de coronavirusrestricties wereldwijd.

Zoals Cointelegraph eerder meldde, blijft de kunstmatige bemoeienis van de centrale banken een belangrijke oorzaak van de reserves over de werkelijke gezondheid van de aandelen.

Bij het analyseren van de status-quo betoogde macro-investeerder Dan Tapiero dat het huidige economische beleid desalniettemin zou bijdragen aan veilige havens, waaronder Bitcoin.

„Verwacht meer liquiditeitsinjecties van centrale banken. De economische activiteit op de korte termijn zal weer vertragen naarmate de voorzichtigheid terugkeert“, twitterde hij.

„Geen visie op covid, alleen op de reactie van de mensen. Mkts zal goed ondersteund worden door #GOLD en #Bitcoin die blijven profiteren.“

Bitcoin in 3de hoogste wekelijkse sluiting

Bitcoin’s weekendprijs actie heeft het mogelijk gemaakt om zijn derde beste week in de geschiedenis te beginnen na het verzegelen van een wekelijkse sluiting boven het rudimentaire $15.890 gebied.

Voor de weekly chart betekent dit dat Bitcoin haar prestaties van de vorige week versloeg om haar op twee na hoogste wekelijkse sluiting op zondag te zien.

Slechts twee extra weekly closes zijn hoger geweest, maar analisten blijven debatteren of de markt zal proberen deze te herzien.
Bitcoin wordt wekelijks gesloten sinds het hoogste punt in de geschiedenis.

„De markt in het algemeen staat op een kruispunt van richtingen“, vat Cointelegraph Markets-analist Michaël van de Poppe samen, toen BTC/USD rond de $15.850 zweefde.

„Breaking below $15.500 en ik neem aan dat we een correctie zullen zien over de markten heen met $BTC tot mogelijk $13.000 of lager.“

Voorheen zei handelaar Tone Vays dat hij een top van rond de $17.000 of $18.000 in het oog zou houden.

„Ik geloof niet dat dit huidige duwtje ons naar nieuwe hoogtepunten van alle tijden zal brengen,“ voorspelde hij eerder in de week in de video-analyse.

„Ik geloof dat er ergens eind november of de tweede helft van november een top komt; het kan slepen tot begin december.“

Instellingen verkopen niet…

In het geval, keerde $16.000 terug, met het publiceren van-tijd niveaus die $16.250 voorafgaand aan de Muur St. openen omcirkelen.

Weg van kleinhandel, blijven de institutionele investeerders opvallend lang BTC, en volgens statisticus Willy Woo, bewijst de hoofdinstroom het.

„Weekendhandelopstelling. Het schudden van wat bearishness technisches (4h RSI div, 8h TD9),“ hij vertelde de volgelingen van de Tjilpen Zaterdag.

„Korte en middellange termijn op-keten fundamentals bullish, meer munten afgeschept uitwisselingen, meer gebruikers die aankomen. Koop het dip-scenario.“

Woo verwees naar het afnemende aantal munten in de orderboeken van de beurs, een fenomeen dat de recente prijswinsten vanaf 11.000 dollar heeft gemarkeerd. In plaats van te speculeren, slaan beleggers elders munten op, wat duidt op de wens om de munten voor de lange termijn vast te houden.

«
»