Arbetar i kryptovalutaindustrin som kvinna

Kategorien: Bitcoin

Det verkar som om det händer mycket oro i världen, eftersom 2020 fortsätter att ge och ge. Från naturkatastrofer, en global pandemi och raskrig och upplopp undrar alla vad som kommer att hända härnäst. Något hände dock tidigare i år som personligen gav upphov till mig, och jag ville beröra detta ämne eftersom jag inte tror att det har fått tillräckligt med uppmärksamhet och är ett ämne som särskilt för detta år är viktigt på grund av vad som händer runt om i världen, särskilt i kryptovalutautrymmet .

Det är inte en stor överraskning för människor att höra eller veta att kvinnor inom tekniksektorn ibland är långt ifrån varandra

Beroende på utrymmet du befinner dig i kan det vara svårt att hitta andra kvinnor på ditt kontor. Till exempel, om du är en kvinnlig ingenjör kan du vara den enda eller kanske det finns två i hela teamet som är kvinnor.

Enligt en artikel som CIO skrev tidigare i år utgör kvinnor 47% av alla sysselsatta vuxna i USA, men har bara cirka 25% av teknologirelaterade positioner. Dessutom betalas kvinnor som arbetar inom datorsektorn vanligtvis mindre än sina manliga motsvarigheter. Dessutom har kvinnor högre sannolikhet för diskriminering på arbetsplatsen.

Tidigare i år, precis när USA började drabbas hårt av Corona-viruset, fanns det nyheter som drabbade kryptotwitter – Bitcoin Trader anställer och de enda kraven är „vackra unga tjejer med stora bröst.“ Du kan föreställa dig min chock.

Att vara en kvinna i en mansdominerad bransch där det redan är svårt att få ett namn för dig själv, jag skickades bara tillbaka år av ett av de största utbytena i kryptorummet. Från de olika nyhetsartiklarna som dök upp i frågan upptäcktes att Binance anställde kvinnor så att de kunde utnyttja dem för att potentiellt få nya kunder och kunder.

Utbytet var att anställa dem inte för att de har kunskapen och erfarenheten att göra jobbet, utan de anställde dem strängt på grund av hur de såg ut

De återkallade senare vad som hände och sa att de skämtade om jobbkraven, men skadan uppstod. Kvinnor överallt i kryptorummet kände detta, särskilt de av oss som arbetar för utbyten. Binance är en kamrat i rymden, sätter ribban riktigt lågt för oss alla, och nu måste vi arbeta oss tillbaka, oavsett om det var ett skämt eller inte.

För närvarande finns över 30 miljoner människor arbetslösa i USA, främst på grund av Coronaviruspandemin. Detta häpnadsväckande antal har många människor oroliga, inklusive jag själv. Om du delar upp det rätt i mitten, vilket förmodligen inte är en rak split, men för att argumentera för poängen, låt oss säga att det finns någonstans runt ~ 15 miljoner kvinnor som är arbetslösa. Vem tror du kommer att gå efter ditt jobb? När baren är låg, står kvinnor nu inför en ännu större kamp för att få anställning och behålla sina jobb, särskilt i detta blomstrande utrymme med mycket konkurrens.

«
»